-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce3
-
Celkový čas40 min
Bramborové gnocchi (čti ňoky) je skvělá příloha k mnoha jídlům. Vyzkoušejte si připravit tyto jednoduché gnocchi se žampiony a slaninou.
Gnocchi se žampiony a slaninou je chutné jídlo a za předpokladu, že nepřipravujete domácí noky je i jednoduché a rychlé. V receptu můžete nahradit slaninu pršutem a výsledek bude také velmi chutný.
Suroviny na noky se žampiony a slaninou
- 500 bramborových noků
- 100 g slaniny nebo pršutu
- 250 g žampionů
- 2 stroužky česneku
- 100 ml smetany ke šlehání
- 100 g parmazánu
- sůl, černý pepř
- nať z jarní cibulky
Postup přípravy noků s houbami a slaninou
- Nejprve si v osolené vroucí vodě uvařte noky podle návodu na obalu. Zpravidla se noky ponoří do vroucí vody a vyndají ve chvíli kdy vyplavou na povrch vody.
- Slaninu si nakrájejte na kostičky a začněte jí restovat na pánvi. K orestované slanině přidejte oloupané a překrojené žampiony a restujte, aby pustily vodu a lehce zezlátly.
- Přidejte prolisované stroužky česneku, minutku prohřejte, osolte, opepřete a zalijte smetanou. Nechte společně na mírném plameni prohřívat, přidejte část nastrouhaného parmazánu a nechte ho ve smetaně rozpustit.
- Nakonec už jen přidejte noky a v případě potřeby dochuťte.
- Noky se žampiony a slaninou podávejte posypané parmazánem a nasekanou natí z jarní cibulky.
Chutnaly vám gnocchi se žampiony a slaninou? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Gnocchi s houbami a slaninou
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review